Tur til Rohkunborri nasjonalpark

Share Button

Vandring 20. til 22. august 2015.
I sommer/høst prosjektet mitt var turen nå kommet til park nummer 3 – Rohkunborri. Parken ligger i Bardu kommune, og strekker seg langs grensen mot Sverige. Det er flere mulige turstier inn i nasjonalparken. Jeg valgte å gå inn Sørdalen.

Parkerte på flott parkering litt forbi Sørmo, og starter turen her. Sørover i dalen er det tett vegetasjon, og fuktig pga lite sol her nede mellom fjellformasjonene.
Etter ca 8 km nedover dalen kom jeg til en åpen liten hytte. Her var det mulighet for å tørke seg og lage mat. Det var også 4 sengeplasser der, og for 30kroner kunne man overnatte. Et flott tilbud, som jeg benyttet meg av.


Fredags morgen fortsatte turen innover i parken. Fra hytten var det en bratt stigning for å komme opp de rundt 200-300 metrene slik at man kommer opp av dalbunnen. Vel oppe åpner det seg en flott utsikt. Terrenget er noenlunde flatt og lett å gå i. Stien mot Lappjordhytta som ligger helt inne ved svenskegrensen var godt merket. Ingen vanskelige elvekryssinger heller. Gikk ca 7 km før jeg fant meg en flott teltplass. Her satt jeg i timesvis og bare beundret den vakre naturen.
Må innrømme at jeg ble overrasket over hvor flott det var der. Tror nok dette er sommerens fineste tur så langt.

Noen erfaringer fra turen;
– Lette gummi clogs er flott å ha med på tur. Var deilig å få disse på føttene etter en dag med marsj i fjellstøvler.
– Toro´s Beta, Kjøtt og grønnsaks-suppe er minst like gode som annen mer kostbar tørket turmat. Store posjoner er det også. Eneste man må ha i bakhodet er at det er mye vann som skal kokes opp dersom man bruker kjøkken med gass. Man bør dessuten ligge ved en elv eller ved et vann da det er en skikkelig oppvask etterpå.
– Når man vasker kasseroller etter middagen i kaldt vann, bør man etter å ha skylt ut matrestene, skrubbe kasserollen godt med zalo såpe og skrubb uten bruk av vann. Først etter at såpen har skummet skikkelig opp skyller man med vann. Bruk skrubben for å for å få ut alle siste rester av fett og mat. Skyll godt til sist.

Under kan du se film og bilder fra turen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.