Hyttehelg

Share Button

2014-09-28 10.25.14Helga 26. til 28. sept var det tur opp til hytta i Lavangen.
Dette var planlagt som en “innehelg” da det var meldt et grisete høstvær. Hytteturer i fjellet er forøvrig et godt supplement til fjellvandringsturer synes jeg. Man kommer i “friluftsmodus”, samt at steget videre til å gå seg en tur med hytta som start- og sluttpunkt, er kort. 
Det kan også være mye spennende å se rundt seg. Jeg kan se både hare, rype, ugler og ørn på disse turene.

 

 

2014-09-27 15.30.13Jeg måtte jo selvsagt ha meg en liten luftetur ut på myrene for å prøve ut fjellstøvlene mine.
Været var som meldt. Sterk vind og kraftig regn. Myrene er nesten som små fjellvann, og det har formet seg mange nye bekker. Elvene som er der hele året, er ekstremt store og strie, og vannet har fått en mer “myraktig” farge.
Jeg har et par Alfa “Elg” jakt-/fjellstøver som ble kjøpt tidlig i sommer. Dette er høye støvler, og har vært brukt til de turene jeg har hatt etter at de ble kjøpt. Det er jo mange meninger om hvilke type fottøy som er best på fjellet og til turer, men personlig så liker jeg best høye støvler som sitter godt over ankelen.
Støvlene ble satt på skikkelig prøve, og jeg beveget meg nesten bare i myrterreng med vann over halve støvelskaftet på store deler av turen. Resultatet var overraskende godt. Jeg var helt tørr på sokkelestene etter at jeg kom inn på hytten igjen. Da hadde jeg vært ute å gått i vann i nesten 2 timer.

 

2014-09-28 10.24.49Også turklærne gjorde jobben. Jeg har et rimelig jakt/fiske sett (jakke og bukse), fra Jahti Jakt. Setter er vanntett, og det beviste det idag. Ikke de beste egenskapen når det kommer til evnen til ventilering, men til prisen jeg betalte for settet, så har det likevel vært meget godt.

 

Søndag tittet solen frem noen timer. Anledningen ble benyttet til å ta litt bilder. Naturen er virkelig flott på denne tiden av året!

2014-09-28 10.25.24


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.